خرید هاست و دامین برای راه اندازی سایت از اهمیت ویژه ای برخوردار است بنابراین در ادامه به ارائه برخی نکات در زمینه ثبت دامین و هاست می پردازیم. برای راه اندازی سایت ابتدا باید یک دامنه ثبت کرده و پس از ثبت دامین خود به خرید سرویس هاست مورد نظر جهت بارگذاری اطلاعات وب سایت خود بر روی آن اقدام نمایید. دامنه ها بیانگر نام تجاری، نوع فعالیت و یا منطقه کاری شما است. نکته دیگری که لازم است به آن توجه شود اینست که با توجه به زبان برنامه نویسی وب سایت خود لازم است به خرید هاست لینوکس و یا خرید هاست ویندوز اقدام نمایید.
برای وب سایت هایی که دارای ترافیک بالا نیستند هاست نیاز آن ها را برآورده می سازد اما برای وب سایت های پربازدید ما دو انتخاب را پیش رو داریم: - خرید سرور مجازی - خرید سرور اختصاصی
زمانی که شما اقدام به خرید سرور اختصاصی می کنید، تمامی منابع آن سرور در اختیار شماست و فقط شما از آن استفاده می نمایید اما با خرید سرور مجازی شما یک ماشین مجازی شده را بر روی سرور کنترل می کنید که ممکن هست تعداد زیادی محیط مجازی دیگر را نیز میزبانی کند. پس فقط شما نیستید که از سرور استفاده می نمایید. در سرور مجازی شما محدود به پلن هایی هستید که شرکت ارائه می نماید در صورتی که در سرور اختصاصی شما کنترل کامل را بر عهده دارید و می توانید از منابع و سی پی یو به تنهایی استفاده نمایید.
با توجه به توضیحاتی که داده شد قطعا سرور اختصاصی امکانات بیشتری نسبت به سرور مجازی در اختیار کاربر قرار می د هد اما شما باید توجه کنید که نیاز شما چیست ؟ اگر سرور مجازی پاسخگوی نیاز شما است لزومی ندارد برای خرید سرور اختصاصی هزینه کنید. چون قطعا قیمت سرور های اختصاصی نسبت به سرور های مجازی بیشتر است .
ایران وب سرور با پشتوانه نیروی کار متخصص مفتخر به عرضه هاست پرسرعت به اشخاص حقیقی و حقوقی می باشد.
یک سیستم مدیریت تنظیمات هاست میباشد. زمانی که هاست را خریداری کردید، نیاز به انجام تنظیماتی دارید تا وب سایتتان به خوبی و بر اساس نیازهای شما ایجاد شود. این تنظیمات اصلی که مربوط به هاست میباشند درون کنترل پنل قرار گرفتهاند. اتصال دامنه به هاست، آپلود فایلهای سایت، گرفتن نسخه پشتیبان، تنظیمات مربوط به دیتابیس و… از جمله اعمالی هستند که در کنترل پنل هاست قابل انجام میباشند. به علاوه تماشای میزان حجم استفاده شده از هارد و ترافیک مصرف شده مثالی از بخش آمار موجود در کنترل پنل است.
البته انواع مختلفی کنترل پنل وجود دارد که امکانات متفاوتی ارایه میدهند. با توجه به پکیج هاستی که انتخاب می کنید، کنترل پنل خاصی نیز برای شما نصب میشود.
کنترل پنلهای زیر تنها بر روی سرورهای لینوکسی قابلیت نصب و کانفیگ را دارند:
Cpanel, DirectAdmin, Plesk, ISPConfig, ispCP SysCP, Usermin, Virtualmin, Cortex, H-sphere, InterWorx, MachPanel Kloxo eXtend, webmin, DotNetPanel, ispCP, DTC, Technologie
و از بنامترین کنترل پنلهای ویندوزی نیز میتوان به کنترل پنلهای زیر اشاره کرد:
Helm, Extend, Hosting Controller, Plesk
سه مورد از معروفترین کنترل پنلهای موجود، سی پنل (CPanel)، دایرکت ادمین (Direct Admin) و پلسک (Plesk) هستند. از نظر امکانات و رابط کاربری سی پنل گزینه بهتری نسبت به دایرکت ادمین و پلسک میباشد.