خرید هاست و دامین برای راه اندازی سایت از اهمیت ویژه ای برخوردار است بنابراین در ادامه به ارائه برخی نکات در زمینه ثبت دامین و هاست می پردازیم. برای راه اندازی سایت ابتدا باید یک دامنه ثبت کرده و پس از ثبت دامین خود به خرید سرویس هاست مورد نظر جهت بارگذاری اطلاعات وب سایت خود بر روی آن اقدام نمایید. دامنه ها بیانگر نام تجاری، نوع فعالیت و یا منطقه کاری شما است. نکته دیگری که لازم است به آن توجه شود اینست که با توجه به زبان برنامه نویسی وب سایت خود لازم است به خرید هاست لینوکس و یا خرید هاست ویندوز اقدام نمایید.
برای وب سایت هایی که دارای ترافیک بالا نیستند هاست نیاز آن ها را برآورده می سازد اما برای وب سایت های پربازدید ما دو انتخاب را پیش رو داریم: - خرید سرور مجازی - خرید سرور اختصاصی
زمانی که شما اقدام به خرید سرور اختصاصی می کنید، تمامی منابع آن سرور در اختیار شماست و فقط شما از آن استفاده می نمایید اما با خرید سرور مجازی شما یک ماشین مجازی شده را بر روی سرور کنترل می کنید که ممکن هست تعداد زیادی محیط مجازی دیگر را نیز میزبانی کند. پس فقط شما نیستید که از سرور استفاده می نمایید. در سرور مجازی شما محدود به پلن هایی هستید که شرکت ارائه می نماید در صورتی که در سرور اختصاصی شما کنترل کامل را بر عهده دارید و می توانید از منابع و سی پی یو به تنهایی استفاده نمایید.
با توجه به توضیحاتی که داده شد قطعا سرور اختصاصی امکانات بیشتری نسبت به سرور مجازی در اختیار کاربر قرار می د هد اما شما باید توجه کنید که نیاز شما چیست ؟ اگر سرور مجازی پاسخگوی نیاز شما است لزومی ندارد برای خرید سرور اختصاصی هزینه کنید. چون قطعا قیمت سرور های اختصاصی نسبت به سرور های مجازی بیشتر است .
ایران وب سرور با پشتوانه نیروی کار متخصص مفتخر به عرضه هاست پرسرعت به اشخاص حقیقی و حقوقی می باشد.
پیش از این به معرفی دامنه، ثبت یا خرید و فروش دامنه ، هاست ، نقش و معنای کنترل پنل هاستینگ پرداختیم و در این مقاله در نظر داریم طبقه بندی کلی کنترل پنل های هاستینگ و کاربری های گوناگون آن ها را مورد بررسی قرار دهیم.
همانطور که پیش از این نیز به طور مختصر بیان کردیم، کنترل پنل های هاستینگ به دو دسته کلی منبع باز ( Open-Source ) و تجاری قابل دسته بندی می باشند. بدین صورت که برخی از کنترل پنل های هاستینگ موجود در این زمینه توسط شرکت ارائه دهنده به صورت رایگان در اختیار عموم قرار می گیرد، بنابراین امکان آپدیت و به روز رسانی کنترل پنل نیز به آخرین نسخه ارائه شده در هر زمانی امکان پذیر خواهد بود و استفاده از این نوع کنترل پنل ها برای شرکت های میزبانی وب نیز موجب کاهش هزینه های ارائه خدمات و عدم نگرانی برای ارائه این خدمات خواهد شد.
این کنترل پنل ها برای سرور های با سیستم عامل های متنوع در نظر گرفته شده اند و می توان با توجه با سیستم عامل سرور میزبان، کنترل پنل متناسب را شناسایی و نصب نمود. از جمله این کنترل پنل ها می توان به انواع Kloxo ( کلوکسو )، WebsitePanel ( وب سایت پنل ) ، ISPConfig ، Ajenti ، OpenPanel ، ispCP ، VHCS ، SysCP ، BlueOnyx ، Zpanel و… نام برد که هر یک دارای ویژگی ها و امکانات متفاوت File Manager ، FTP ، مدیریت منابع و پهنای باند و… می باشند که البته مقایسه تخصصی هر یک موجب شناخت تفاوت ها و برتری های هر یک خواهد شد.
و نوع دیگر کنترل پنل ها، کنترل پنل های تجاری می باشند که شرکت های تولیدکننده این نوع کنترل پنل ها، لایسنس یا گواهینامه و مجوز استفاده از کنترل پنل خود را به صورت ماهانه، سالانه و… به فروش می رسانند. بنابر این استفاده از این نوع کنترل پنل ها شامل هزینه می باشد که البته معمولا هزینه استفاده از این کنترل پنل ها با توجه به سیستم عامل میزبان، نرم افزار مجازی ساز، قابل نصب بودن بر روی سرور اختصاصی یا مجازی، تعداد دامنه های قابل میزبانی و… متغیر می باشد. که البته در این موضوع بحثی به نام هاست وارز مطرح می گردد که در مقالات بعدی به صورت جداگانه بررسی خواهد شد. از جمله این نوع کنترل پنل ها می توان به هاست های Plesk ، Cpanel ، دایرکت ادمین DirectAdmin و… که برای استفاده از خدمات و پشتیبانی این شرکت ها باید لایسنس هر یک خریداری شود. و البته این هزینه پشتیبانی، افزایش خدمات، ارائه آپدیت های بهبودیافته و… را نیز در پی خواهد داشت.