سنگ مرمریت پرطاووسی از سنگ های ساختمانی تزئینی است که علاوه بر زیبایی خاص خود دارای قیمت مناسبی نیز می باشد و در انواع رنگ های سنگ مرمریت کرم، زیتونی، طوسی، پرتقالی ( کرم صورتی ) و گل تیره با رگه هایی طبیعی در ابعاد مختلف طولی و پلاک ، تولید و فرآوری می گردد.
سنگ پله مرمریت پرطاووسی، سنگ بسیار زیبایی است که در برابر فشار و ضربه مقاوم بوده و بسیار براق و درخشان است. این نوع سنگ برای راه پله داخلی و خارجی و همچنین مکان های پررفت و آمد بسیار مناسب می باشد.
سنگ مرمریت اسلب به سنگهای مرمریت با ابعاد نسبتا بزرگ گفته می شود که ابعاد سنگ اسلب معمولا بزرگتر از 120*220 سانتیمتر میباشد. برای تولید سنگ اسلب لازم است ابتدا اقدام به خرید کوپ پرطاووسی شود. لازم به ذکر است که هزینه فروآوری سنگ خام جهت تولید سنگ اسلب نسبتا 2برابر می باشد.
هم اکنون سنگ مرمریت پرطاووسی صادراتی و وارداتی از کشورهای مختلف عموما بصورت اسلب می باشد تا در کشورهای مقصد سنگ اسلب را به ابعاد مورد نظر برش بزنند.
شرکت پرشین استون یکی از برترین تولید کننده گان انواع سنگ مرمریت پرطاووسی، گلدن بلک و همچنین مرمریت مشکی در ایران است.
کاربردهای گرانیت
گرانیت هزاران سال است که در کاربردهای داخلی و خارجی استفاده میشود. گرانیت ساب خورده و برش خورده در ساختمانسازی، پلها، سنگفرشها، یادبود و بسیاری از پروژههای دیگر استفاده میشود. در فضاهای داخلی قطعات و سنگهای گرانیت ساب خورده به عنوان پیشخوان، کف پوش، پله و تزئینات دیگر استفاده میشود
قیمت بالای مواد ساختمانی اغلب از محبوبیت آنها میکاهد و سنگ گرانیت اغلب قیمتی بسیار بیشتر از مواد ساخته دست انسان دارد. اگر چه گرانیت غالباً به خاطر شهرت و برازندگی خود انتخابشده و برای ایجاد زیبایی و آراستگی در کار، و دوام و مرغوبیت مورد استفاده قرار میگیرد.
گرانیت به عنوان سنگ شکسته (crushed stone) یا آگرگات استفاده میشود. گرانیت به این شکل به عنوان ماده زمینه در مکانهای ساختمانی، به عنوان آگرگات در ساخت جاده، سنگریزه ریل راهآهن، فونداسیون و هر جایی که سنگ شکسته به عنوان پر کننده مفید است، استفاده میشود.
گرانیت در پوسته قارهای
بیشتر کتابهای مقدماتی زمینشناسی گرانیت را فراوانترین سنگ پوسته قارهای میخوانند. در سطح زمین گرانیت در هسته بسیاری از رشتهکوهها، در نواحی بزرگی به نام باتولیت، و در هسته نواحی قارهای که سپر نامیده میشود، وجود دارد.
بلورهای بزرگ گرانیت نشان میدهد که این سنگ به آهستگی از مواد مذاب متبلور شده است. این سرد شدن آهسته (که به بلورها فرصت بزرگ شدن داده است) در زیر سطح زمین و مدت زمان طولانی اتفاق افتاده است. اگر امروزه در سطح زمین آنها را میبینیم تنها علت آن بالا آمدگی سنگهای گرانیت و فرسایش سنگهای رسوبی روی آنها و در نتیجه رخنمون گرانیت است.
در نواحی که سطح زمین با سنگهای رسوبی پوشیده شده است، سنگهای گرانیت، گرانیت دگرگونی یا سنگهای مرتبط به آن معمولاً در زیر این پوشش رسوبی وجود دارد. در چنین حالتی به این گرانیتهای عمیق پیسنگ (Basement rock) میگویند.